Aktualna obvestila

VABILO NA AMBULANTNO VESELOIGRO »TAROK«

Občina Borovnica in HUD Karel Barjanski vas v  nedeljo, 26. 9.  2021, ob 18.00 , vabita v gostilno  Godec v Borovnici na inovativno gledališko predstavo, v kateri lutke in igralci pospremijo občinstvo v tarokaški klub. Veseloigra z ženske perspektive predstavi zgodovino družine prednikov režiserke Barbare Bulatovič od časov Napoleonskih vojn dalje in obravnava tudi gradnjo Južne železnice, ki je kot vemo, usodno zaznamovala naš kraj.

Vstopnine ni – prostovoljni prispevki pa močno dobrodošli in zaželeni!

Najstrožje se bo preverjalo  izpolnjevanje pogojev PCT, saj gre, kot pove že naslov, za ambulantno veseloigro!

Z dogodkom bomo obeležili letošnje Dneve evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine, ki letos potekajo v znamenju kulinarične dediščine, zato ni naključje, da bo potekal v gostilni.

Ostala aktualna obvestila

23. 5. 2022
KAKO OBLIKOVATI ZANIMIVO IN PREPRIČLJIVO PRIPOVED O (ŽELEZNIŠKI) KULTURNI DEDIŠČINI?
Vabimo vas, da se sklopu usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica v sredo, 25. 5. 2022, ob 19.00, v prizidku OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, udeležite delavnice na temo kako na zanimiv in prepričljiv način predstaviti lokalno (železniško) tehniško in kulturno dediščino. Na delavnici se bomo posvetili zgodbam in pripovedovanju, ki je temeljno za učinkovito interpretativno vodenje. Kako oblikovati sporočila in podatke v zgodbe, ki ne bode samo slišane, pač pa tudi dobro pomnjene?

(več …)

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!