Aktualna obvestila

VABLJENI NA ČISTILNO AKCIJO ČISTA BOROVNICA

Pomlad je čas za tradicionalno čistilno akcijo, ki jo v soboto, 8. 5. 2021 organizirata občina Borovnica in Zavod TRI-NITI, v sodelovanju z JP KPV d.o.o. Čistilna akcija bo potekala v manjših skupinah, kjer bomo upoštevala navodila NIJZ. Vabimo vas, da zavihate rokave in se nam pridružite, v soboto, 8. maja, ob 9. uri. Za lažjo razporeditev po lokacijah vas lepo prosimo, da se na akcijo prijavite na zavodtriniti@gmail.com. Zbirno mesto bo na borovniški tržnici na Molkovem trgu ali na vaši prijavljeni lokaciji. Več informacij prejmete  na tel.št. 031 651330 (Špela) ali zavodtriniti@gmail.com

Prostovoljci boste prejeli rokavice (po želji imate lahko tudi svoje), vreče in natančna navodila za zbiranje odpadkov. Po potrebi prejmete tudi zaščitne maske, sicer pa vas v duhu “Zero Waste” naprošamo, da s seboj prinesete svojo. Vsak prostovoljec prejme tudi Zero waste darilo ter 25% popust za nakup v trgovini DEPO na Vrhniki.

Več informacij in navodila za pobiranje odpadkov prejmete še ob prijavi na akcijo.

Tisti, ki radi kolesarite se nam lahko pridružite na kolesih. Opremili vas bomo z odsevnimi jopiči in vas pod vodstvom poslali na zbiranje odpadkov ob regionalni cesti v smeri proti Pakem in proti Dolu ter ob občinski cesti v smeri proti Brezovici pri Borovnici.

Čistilna akcija bo trajala predvidoma od 9:00 do 11:30 ure. Odvoz pobranih odpadkov se bo pričel ob 12. uri. Zaradi znanih razmer se bomo družili ob drugi priložnosti.

Foto natečaj “Ujemi in poberi”  – od 22.4. do 15.5. 2021

V času spomladanskih sprehodov po naravi in med samo čistilno akcijo vas vabimo, da svoje “najdbe” odpadkov fotografirate in jih objavite na družabnih omrežjih (Facebook/Instagram) ter označite s #Poberi4smeti. Najbolj zanimiva fotografija bo nagrajena s 4 pizzami iz Grebenčeve Kleti.

Na akcijo povabite tudi svoje prijatelje in družino, da bomo skupaj očistili naš kraj in naredili nekaj dobrega tudi za naravo.

 

Ostala aktualna obvestila

12. 5. 2021
Javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev priznanj Občine Borovnica za leto 2021

Občina Borovnica objavlja JAVNI POZIV za zbiranje predlogov za podelitev občinskih priznanj za leto 2021. Podeljuje se naslednja priznanja: 

  • Naziv častni občan Občine Borovnica, ima pomen priznanja za življenjsko delo posameznika.
  • Zlata plaketa Občine Borovnica, ima pomen zahvale in priznanja za dolgoletno uspešno delo na različnih področjih.
  • Priznanje občine Borovnica, ima pomen priznanja za izredne dosežke v zadnjem letu dni.

(več …)

11. 5. 2021
URADNE URE OBČINSKE URBANISTKE

Občinska urbanistka Irena Papež ima uradne ure vsako sredo od 12.30 ure do 14.30 ure v prostorih občine Borovnica.

 

 

4. 5. 2021
Okvara vodovoda v Borovnici

Komunala Vrhnika obvešča prebivalce naselja Borovnica, da se danes, 4.5.2021, odpravlja okvara na primarnem vodu borovniškega vodovoda. Okvara bo odpravljena okvirno do 17. ure. Prekinitve dobave vode, predvidoma ne bo. V primeru zaznave kalnosti vode, se priporoča temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah.

Zahvaljujejo se za razumevanje.

3. 5. 2021
Odsotnost občinske urbanistke – 5.5.2021

Občinska urbanistka bo zaradi bolezni v sredo, 5.5.2021 odsotna.

Uradne ure bo imela ponovno v sredo, 12.5.2021 od 12.30 do 14.30. Za pogovor se je potrebno predhodno naročiti.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!