Aktualna obvestila

Vljudno naprošeni, da na sprehodih kdaj pa kdaj poberete in pravilno odvržete tudi odpadke

Zaradi  situacije z epidemijo COVID-19 je letos  odpadla  tradicionalna spomladanska čistilna akcija, ki sicer poteka zadnjo soboto v marcu. Tudi zaradi povečanega obsega  sprehajanja in kolesarjenja pa je na žalost na  travnikih, ob poteh in zanimivih kotičkih vedno več odpadkov. Bodimo tudi v tem času odgovorni v odnosu do narave in urbanega okolja  ter ne smetimo nikjer!   Ko gremo  na sprehod, kolesarjenje in tek odnesimo smeti s sabo domov.  Ali še raje … vzemimo s sabo vrečko in vanjo naberimo smeti, ki jih vidimo ob poti ter s tem vsaj deloma nadomestimo izpad čistilne akcije. Seveda tudi pri tem upoštevajmo ukrepe za preprečevanje okužb s koronavirusom ter uporabljajmo zaščitne rokavice in/ali si razkužimo roke. Ne pozabimo, da uporabljene rokavice sodijo med mešane odpadke! S takšnimi in podobnimi malimi dejanji lahko precej olepšamo naše okolje ter preprečimo, da bi pri nas odvržena plastika in drugi odpadki nekje povzročili umiranje rib, ptic in drugih živali.

Ostala aktualna obvestila

26. 7. 2021
CEPLJENJE ZA NENAROČENE PROTI COVID -19

Obveščamo vas, da bo v Zdravstveni postaji Borovnica (v oddelku vrtca) potekalo cepljenje proti Covid-19 za nenaročene osebe nad 18 let:

  • torek, 3.8.2021:     7:00  –   9:00 s cepivom Comirnaty, proizvajalca Pfizer,
  • torek, 3.8.2021:     9:00  –  11:00 s cepivom Janssen, proizvajalca Johnson&Johnson,

Cepili bodo po vrstnem redu prihoda.
Količine posameznih cepiv so omejene.
S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico.

V PRIMERU DEŽJA BO CEPLJENJE POTEKALO V VEČNAMENSKEM PROSTORU OŠ  dr. IVANA KOROŠCA BOROVNICA.

 

OBČINA BOROVNICA

21. 7. 2021
Odločitev o podpori za gradnjo kolesarske povezave Borovnica – Breg

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je 20. julija 2021 izdala ODLOČITEV O PODPORI št. 4-4/65/MZI/0 za operacijo »DRR- Kolesarska povezava Borovnica – Breg«. Operacijo je Občina Borovnica na osnovi sredstev za sofinanciranje iz kohezijskega sklada EU in sredstev RS,  zagotovljenih v Dogovoru za razvoj osrednjeslovenske regije, prijavila v neposredno potrditev na Ministrstvo za infrastrukturo dne 31. 1. 2021. Z omenjeno odločitvijo je bila dana zelena luč za to, da Ministrstvo za infrastrukturo pripravi pogodbo o izvedbi operacije Kolesarska povezava Borovnica – Breg, ki vključuje tudi rekonstrukcijo pripadajočega dela regionalne ceste R3 -642/1146 med Borovnico in Bregom. Občina naj bi dobila pogodbo v podpis do konca avgusta 2021.

(več …)

21. 7. 2021
Slavnostna akademija ob občinskem prazniku

V torek, 27. julij 2021, vas ob 20. uri vabimo, da se nam v počastitev občinskega praznika pridružite na slavnostni akademiji v preddverju Osnovne šole dr. Ivana Korošca Borovnica. Skupaj bomo izkazali pozornost vsem tistim, ki prispevajo k boljšemu, kakovostnejšemu življenju naših občanov in jim podelili priznanja.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!