Aktualna obvestila

Vljudno naprošeni, da na sprehodih kdaj pa kdaj poberete in pravilno odvržete tudi odpadke

Zaradi  situacije z epidemijo COVID-19 je letos  odpadla  tradicionalna spomladanska čistilna akcija, ki sicer poteka zadnjo soboto v marcu. Tudi zaradi povečanega obsega  sprehajanja in kolesarjenja pa je na žalost na  travnikih, ob poteh in zanimivih kotičkih vedno več odpadkov. Bodimo tudi v tem času odgovorni v odnosu do narave in urbanega okolja  ter ne smetimo nikjer!   Ko gremo  na sprehod, kolesarjenje in tek odnesimo smeti s sabo domov.  Ali še raje … vzemimo s sabo vrečko in vanjo naberimo smeti, ki jih vidimo ob poti ter s tem vsaj deloma nadomestimo izpad čistilne akcije. Seveda tudi pri tem upoštevajmo ukrepe za preprečevanje okužb s koronavirusom ter uporabljajmo zaščitne rokavice in/ali si razkužimo roke. Ne pozabimo, da uporabljene rokavice sodijo med mešane odpadke! S takšnimi in podobnimi malimi dejanji lahko precej olepšamo naše okolje ter preprečimo, da bi pri nas odvržena plastika in drugi odpadki nekje povzročili umiranje rib, ptic in drugih živali.

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!