Aktualna obvestila

Vljudno naprošeni, da na sprehodih kdaj pa kdaj poberete in pravilno odvržete tudi odpadke

Zaradi  situacije z epidemijo COVID-19 je letos  odpadla  tradicionalna spomladanska čistilna akcija, ki sicer poteka zadnjo soboto v marcu. Tudi zaradi povečanega obsega  sprehajanja in kolesarjenja pa je na žalost na  travnikih, ob poteh in zanimivih kotičkih vedno več odpadkov. Bodimo tudi v tem času odgovorni v odnosu do narave in urbanega okolja  ter ne smetimo nikjer!   Ko gremo  na sprehod, kolesarjenje in tek odnesimo smeti s sabo domov.  Ali še raje … vzemimo s sabo vrečko in vanjo naberimo smeti, ki jih vidimo ob poti ter s tem vsaj deloma nadomestimo izpad čistilne akcije. Seveda tudi pri tem upoštevajmo ukrepe za preprečevanje okužb s koronavirusom ter uporabljajmo zaščitne rokavice in/ali si razkužimo roke. Ne pozabimo, da uporabljene rokavice sodijo med mešane odpadke! S takšnimi in podobnimi malimi dejanji lahko precej olepšamo naše okolje ter preprečimo, da bi pri nas odvržena plastika in drugi odpadki nekje povzročili umiranje rib, ptic in drugih živali.

Ostala aktualna obvestila

12. 4. 2021
V četrtek, 15. 4. 2021, pride v Borovnico prvič na obisk NLB mobilna banka

Po dobrem tednu mirovanja zaradi ukrepov, ki jih je sprejela vlada za zamejitev širjenja koronavirusa, je NLB Mobilna poslovalnica Bank&Go spet v pogonu in  bo v Borovnico prvič pripeljala v četrtek, 15.aprila, ob 11:15 uri.  Na obisku bo redno vsakih 14 dni, vedno ob isti uri, in sicer pred trgovino Spar, kjer bodo vrata za stranke odprta eno uro. Natančen in ažuren urnik rednih obiskov je redno objavljen na spletni strani www.nlb.si/bankgo, kjer so tako strankam banke kot  vsem ostalim občanom na voljo tudi aktualna obvestila. V času še vedno negotove zdravstvene situacije, ki močno vpliva na poslovanje, delo in  življenje nas vseh, prav ažurne informacije na spletni strani banke pridejo še kako prav.

(več …)

12. 4. 2021
Ponovno uveden brezplačni avtobusni prevoz ob sredah na Vrhniko

Občane obveščamo, da lahko od srede, 14. 4. 2021, ponovno izkoristijo možnost brezplačnega avtobusnega prevoza ob sredah na Vrhniko (Občina Vrhnika, Dom starejših občanov Vrhnika in UE Vrhnika) in nazaj. Avtobus odpelje na Vrhniko z avtobusne postaje  izpred stebra  viadukta ob 7.45. Vrača se kot običajno ob 12.00 (dom upokojencev), 12.05 (Občina Vrhnika) in 12.10 (UE Vrhnika).

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!