Aktualna obvestila

Volitve v organe Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenija

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije sporoča, da so volitve v organe KGZS, ki bi morale biti v mesecu maju, zaradi epidemije COVID 19 prestavljene na konec septembre in začetek oktobra. Volitve v organe KGZS potekajo po dveh volilnih skupinah (pravne in fizične osebe) in sicer v 13 volilnih enotah, ki so hkrati tudi območne enote KGZS.

Glasovanje v skupini fizičnih oseb poteka sistemu volitev v Državni zbor RS, kar pomeni, da bodo lahko člani KGZS z volilno pravico, svoj glas lahko oddali  v nedeljo, 4. oktobra 2020, od 7. do 19. ure na približno 260 voliščih po vsej Sloveniji. V skupini pravnih oseb pa se voli to t. i. elektorskem sistemu in vsaka članica KGZS – pravna oseba lahko določi svojega predstavnika, ki bo v njenem imenu 30. 9. 2020 oddal svoj glas na enem od 13. volišč.   Za vse dodatne informacije se obrnite na KGZS, tel.: (01) 513 66 00, e-pošta: kgzs@kgzs.si, podrobnejša navodila o volitvah pa lahko najdete tudi na spletni strani www.kgzs.si

Ostala aktualna obvestila

23. 5. 2022
KAKO OBLIKOVATI ZANIMIVO IN PREPRIČLJIVO PRIPOVED O (ŽELEZNIŠKI) KULTURNI DEDIŠČINI?
Vabimo vas, da se sklopu usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica v sredo, 25. 5. 2022, ob 19.00, v prizidku OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, udeležite delavnice na temo kako na zanimiv in prepričljiv način predstaviti lokalno (železniško) tehniško in kulturno dediščino. Na delavnici se bomo posvetili zgodbam in pripovedovanju, ki je temeljno za učinkovito interpretativno vodenje. Kako oblikovati sporočila in podatke v zgodbe, ki ne bode samo slišane, pač pa tudi dobro pomnjene?

(več …)

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!