Aktualna obvestila

Volitve v organe Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenija

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije sporoča, da so volitve v organe KGZS, ki bi morale biti v mesecu maju, zaradi epidemije COVID 19 prestavljene na konec septembre in začetek oktobra. Volitve v organe KGZS potekajo po dveh volilnih skupinah (pravne in fizične osebe) in sicer v 13 volilnih enotah, ki so hkrati tudi območne enote KGZS.

Glasovanje v skupini fizičnih oseb poteka sistemu volitev v Državni zbor RS, kar pomeni, da bodo lahko člani KGZS z volilno pravico, svoj glas lahko oddali  v nedeljo, 4. oktobra 2020, od 7. do 19. ure na približno 260 voliščih po vsej Sloveniji. V skupini pravnih oseb pa se voli to t. i. elektorskem sistemu in vsaka članica KGZS – pravna oseba lahko določi svojega predstavnika, ki bo v njenem imenu 30. 9. 2020 oddal svoj glas na enem od 13. volišč.   Za vse dodatne informacije se obrnite na KGZS, tel.: (01) 513 66 00, e-pošta: kgzs@kgzs.si, podrobnejša navodila o volitvah pa lahko najdete tudi na spletni strani www.kgzs.si

Ostala aktualna obvestila

19. 10. 2020
OBČINSKA URBANISTKA – SPREMEMBE URADNIH UR

Zaradi razglasitve epidemije nalezljive bolezni COVID-19 bo občinska urbanistka Irena Papež  imela uradne ure na občini Borovnici za stranke,  vsako drugo sredo med 14.30 in 16.30 uro,  in sicer:

  • 21.10.2020
  • 04.11.2020
  • 18.11.2020

V tem terminu vam je na voljo tudi za telefonsko svetovanje, na tel. št. 01 7507 460.

Vprašanje, na katerega vam bomo odgovorili lahko  pošljete tudi na uradni občinski naslov: obcina@borovnica.si.

OBČINA BOROVNICA

16. 10. 2020
VIRUS NAM OMEJUJE SVOBODO, NE MORE PA NAM OMEJITI ODGOVORNOSTI IN SOLIDARNOSTI! Ukrepi Občine Borovnica za upočasnitev širjenja COVID-19 v jesenskem času

Število okuženih z virusom SARS CoV-2 in obolelih za COVID-19 hitro povečuje. Vlada RS je že sprejela dodatne ukrepe v boju proti epidemiji, kot sta  v t. i. »rdečih regijah« obveza nošenja mask na prostem in prepoved prehoda med regijami ter splošna uvedba pouka na daljavo za vse učence, dijake in študente od 6. razreda OŠ dalje za obdobje najmanj dveh tednov, vendar epidemije še ni razglasila. Občina Borovnica je ob tem že reaktivirala dva izmed ukrepov iz časa spomladanske epidemije. Kot prvi ukrep reaktivacije ukrepov za  upočasnitev širjenja SARS CoV-2 oz. COVID-19, je Občina Borovnica  uvedla omejitev vstopa v prostore občine za občane in druge stranke po predhodni najavi.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!