Aktualna obvestila

Volitve v organe Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenija

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije sporoča, da so volitve v organe KGZS, ki bi morale biti v mesecu maju, zaradi epidemije COVID 19 prestavljene na konec septembre in začetek oktobra. Volitve v organe KGZS potekajo po dveh volilnih skupinah (pravne in fizične osebe) in sicer v 13 volilnih enotah, ki so hkrati tudi območne enote KGZS.

Glasovanje v skupini fizičnih oseb poteka sistemu volitev v Državni zbor RS, kar pomeni, da bodo lahko člani KGZS z volilno pravico, svoj glas lahko oddali  v nedeljo, 4. oktobra 2020, od 7. do 19. ure na približno 260 voliščih po vsej Sloveniji. V skupini pravnih oseb pa se voli to t. i. elektorskem sistemu in vsaka članica KGZS – pravna oseba lahko določi svojega predstavnika, ki bo v njenem imenu 30. 9. 2020 oddal svoj glas na enem od 13. volišč.   Za vse dodatne informacije se obrnite na KGZS, tel.: (01) 513 66 00, e-pošta: kgzs@kgzs.si, podrobnejša navodila o volitvah pa lahko najdete tudi na spletni strani www.kgzs.si

Ostala aktualna obvestila

21. 7. 2021
Odločitev o podpori za gradnjo kolesarske povezave Borovnica – Breg

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je 20. julija 2021 izdala ODLOČITEV O PODPORI št. 4-4/65/MZI/0 za operacijo »DRR- Kolesarska povezava Borovnica – Breg«. Operacijo je Občina Borovnica na osnovi sredstev za sofinanciranje iz kohezijskega sklada EU in sredstev RS,  zagotovljenih v Dogovoru za razvoj osrednjeslovenske regije, prijavila v neposredno potrditev na Ministrstvo za infrastrukturo dne 31. 1. 2021. Z omenjeno odločitvijo je bila dana zelena luč za to, da Ministrstvo za infrastrukturo pripravi pogodbo o izvedbi operacije Kolesarska povezava Borovnica – Breg, ki vključuje tudi rekonstrukcijo pripadajočega dela regionalne ceste R3 -642/1146 med Borovnico in Bregom. Občina naj bi dobila pogodbo v podpis do konca avgusta 2021.

(več …)

21. 7. 2021
Slavnostna akademija ob občinskem prazniku

V torek, 27. julij 2021, vas ob 20. uri vabimo, da se nam v počastitev občinskega praznika pridružite na slavnostni akademiji v preddverju Osnovne šole dr. Ivana Korošca Borovnica. Skupaj bomo izkazali pozornost vsem tistim, ki prispevajo k boljšemu, kakovostnejšemu življenju naših občanov in jim podelili priznanja.

20. 7. 2021
Motnje pri oskrbi z el. energijo v delu občine Borovnica

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Vrhnika obvešča, da bo v sredo, dne 21.7.2021. od 8:00 do 10:00 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije vsem odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP LOG PRI BOROVNICI. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena. Elektro Ljubljana d.d., se vam zahvaljuje za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!