Aktualna obvestila

VOŠČILI ŽUPANA OB DNEVU UPORA PROTI OKUPATORJU IN MEDNARODNEM PRAZNIKU DELA

Z Dnevom upora proti okupatorju  letošnjega 27.  aprila obeležujemo 81. let od kar je bila ustanovljena Osvobodilna fronta slovenskega naroda, organizacija, ki se je s partizanskim načinom bojevanja kot del jugoslovanske partizanske vojske in zavezniških oboroženih sil uspešno uprla poskusu uničenja slovenskega naroda s strani fašističnih in nacističnih okupatorjev.  1. maja, na Mednarodni praznik dela, pa se spominjamo delavskih uporov, stavk in bojev, ki so bili doma in po svetu večkrat v krvi zatrti, vendar so v desetletjih pripeljali do uzakonitev osemurnega delovnika, plačane bolniške odsotnosti in dopusta ter drugih pravic zaposlenih, ki so postale sestavni del sodobne socialne države in se nam danes še vedno zdijo samoumevne, čeprav jih deloma ali v celoti spet niso deležni vsi, ki bi jim to pripadalo.

Vsem občanom in občankam želimo,  da dela proste dni lepo in sproščeno preživijo sami ali v družbi, a ob tem ne pozabijo, da ne svoboda, ne časovno omejen delovnik kot tudi ne plačan prosti čas niso nekaj od vekomaj 

danega in samoumevnega.

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!