Aktualna obvestila

Voščilo župana ob velikonočnih praznikih

Letošnji velikonočni prazniki bodo hočeš nočeš potekali brez nakupovalne mrzlice in hitenja v domača in tuja turistična središča. Če kdaj, potem jih bomo lahko po dolgem času letos praznovali v upočasnjenem tempu  življenja, brez potrošniške evforije na eni ter bohotnega tradicionalnega obredja na drugi. Nam pa zato ponujajo priložnost tako za bolj intimno in pristno obredje kot za to, da čas posvetimo sebi in najbližjim ter razmislekom o tem, kaj je v našem življenju resnično pomembno.  Skupaj s sodelavci tako vsem občanom  voščim, da bi te praznike preživeli miru in upanju, da bo potem, ko prebrodimo te hude krizne čase, svet boljši. Tudi zaradi naših spremenjenih pričakovanj in dejanj.

 Bojan Čebelažupan Občine Borovnica

Ostala aktualna obvestila

19. 10. 2020
OBČINSKA URBANISTKA – SPREMEMBE URADNIH UR

Zaradi razglasitve epidemije nalezljive bolezni COVID-19 bo občinska urbanistka Irena Papež  imela uradne ure na občini Borovnici za stranke,  vsako drugo sredo med 14.30 in 16.30 uro,  in sicer:

  • 21.10.2020
  • 04.11.2020
  • 18.11.2020

V tem terminu vam je na voljo tudi za telefonsko svetovanje, na tel. št. 01 7507 460.

Vprašanje, na katerega vam bomo odgovorili lahko  pošljete tudi na uradni občinski naslov: obcina@borovnica.si.

OBČINA BOROVNICA

16. 10. 2020
VIRUS NAM OMEJUJE SVOBODO, NE MORE PA NAM OMEJITI ODGOVORNOSTI IN SOLIDARNOSTI! Ukrepi Občine Borovnica za upočasnitev širjenja COVID-19 v jesenskem času

Število okuženih z virusom SARS CoV-2 in obolelih za COVID-19 hitro povečuje. Vlada RS je že sprejela dodatne ukrepe v boju proti epidemiji, kot sta  v t. i. »rdečih regijah« obveza nošenja mask na prostem in prepoved prehoda med regijami ter splošna uvedba pouka na daljavo za vse učence, dijake in študente od 6. razreda OŠ dalje za obdobje najmanj dveh tednov, vendar epidemije še ni razglasila. Občina Borovnica je ob tem že reaktivirala dva izmed ukrepov iz časa spomladanske epidemije. Kot prvi ukrep reaktivacije ukrepov za  upočasnitev širjenja SARS CoV-2 oz. COVID-19, je Občina Borovnica  uvedla omejitev vstopa v prostore občine za občane in druge stranke po predhodni najavi.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!