Aktualna obvestila

ZAKAJ OSTAJAJO OTROŠKA IGRIŠČA V OBČINI BOROVNICA ŠE NAPREJ ZAPRTA?

Številni starši se sprašujejo zakaj, kljub temu, da so se vsi osnovnošolci vrnili k pouku v šolo, ostajajo še vedno zaprta vsa javna otroška igrišča v občini. Kljub upadu okuženosti v zadnjem tednu je incidenca v Borovnici še vedno 475 (potrjeni primeri na 100.000 prebivalcev), kar nas še vedno uvršča v rdečo fazo. Trenutno je stanje okuženosti v fazi stagnacije. Glede na manjše število prebivalcev v Borovnici napram drugim večjim občinam, hitro spreminja in lahko že nekajdnevno povečanje števila okuženosti incidenco dvigne za 100 ali 200. Glede na posebne pogoje delovanja šole in varstva (v mehurčkih) se moramo zavedati, da s sproščanjem uporabe igral in igrišč ogrožamo že tako krhek sistem ukrepov.

S sprostitvijo lahko dodatno prispevamo k okužbam, saj bi igrišča in igrala množično in nekontrolirano uporabljali tudi brez zaščitnih mask in brez razkuževanja rok po uporabi vsakega igrala in/ali športnega pripomočka.

Kje postaviti mejo za sproščanje?

O odpiranju šolskih igrišč se bomo začeli pogovarjati  takrat, ko bo incidenca nekje med 200 in 250 in bo tako stanje trajalo vsaj teden dni. Bližamo se koncu veljavnosti sedanjega vladnega odloka o razglasitvi epidemije in kot kaže se počasi trend obrača v pravo smer. Ne zdi pa se nam smiselno, da bi prekmalu začeli z ukrepi, ki “predirajo mehurčke”, še zlasti, ker so v sosednjih državah trendi trenutno zaradi širjenja novih sevov žal obratni.

Na dan 6. 3. 2021 imamo  po Covid-19 sledilniku v občini Borovnica naslednje stanje: število aktivnih primerov 22, preboleli 316, umrli 2, vsi potrjeni primeri 340.

Bojan Čebela, župan in Štab CZ Občine Borovnica

Ostala aktualna obvestila

26. 7. 2021
CEPLJENJE ZA NENAROČENE PROTI COVID -19

Obveščamo vas, da bo v Zdravstveni postaji Borovnica (v oddelku vrtca) potekalo cepljenje proti Covid-19 za nenaročene osebe nad 18 let:

  • torek, 3.8.2021:     7:00  –   9:00 s cepivom Comirnaty, proizvajalca Pfizer,
  • torek, 3.8.2021:     9:00  –  11:00 s cepivom Janssen, proizvajalca Johnson&Johnson,

Cepili bodo po vrstnem redu prihoda.
Količine posameznih cepiv so omejene.
S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico.

V PRIMERU DEŽJA BO CEPLJENJE POTEKALO V VEČNAMENSKEM PROSTORU OŠ  dr. IVANA KOROŠCA BOROVNICA.

 

OBČINA BOROVNICA

21. 7. 2021
Odločitev o podpori za gradnjo kolesarske povezave Borovnica – Breg

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je 20. julija 2021 izdala ODLOČITEV O PODPORI št. 4-4/65/MZI/0 za operacijo »DRR- Kolesarska povezava Borovnica – Breg«. Operacijo je Občina Borovnica na osnovi sredstev za sofinanciranje iz kohezijskega sklada EU in sredstev RS,  zagotovljenih v Dogovoru za razvoj osrednjeslovenske regije, prijavila v neposredno potrditev na Ministrstvo za infrastrukturo dne 31. 1. 2021. Z omenjeno odločitvijo je bila dana zelena luč za to, da Ministrstvo za infrastrukturo pripravi pogodbo o izvedbi operacije Kolesarska povezava Borovnica – Breg, ki vključuje tudi rekonstrukcijo pripadajočega dela regionalne ceste R3 -642/1146 med Borovnico in Bregom. Občina naj bi dobila pogodbo v podpis do konca avgusta 2021.

(več …)

21. 7. 2021
Slavnostna akademija ob občinskem prazniku

V torek, 27. julij 2021, vas ob 20. uri vabimo, da se nam v počastitev občinskega praznika pridružite na slavnostni akademiji v preddverju Osnovne šole dr. Ivana Korošca Borovnica. Skupaj bomo izkazali pozornost vsem tistim, ki prispevajo k boljšemu, kakovostnejšemu življenju naših občanov in jim podelili priznanja.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!