Aktualna obvestila

ZAKAJ OSTAJAJO OTROŠKA IGRIŠČA V OBČINI BOROVNICA ŠE NAPREJ ZAPRTA?

Številni starši se sprašujejo zakaj, kljub temu, da so se vsi osnovnošolci vrnili k pouku v šolo, ostajajo še vedno zaprta vsa javna otroška igrišča v občini. Kljub upadu okuženosti v zadnjem tednu je incidenca v Borovnici še vedno 475 (potrjeni primeri na 100.000 prebivalcev), kar nas še vedno uvršča v rdečo fazo. Trenutno je stanje okuženosti v fazi stagnacije. Glede na manjše število prebivalcev v Borovnici napram drugim večjim občinam, hitro spreminja in lahko že nekajdnevno povečanje števila okuženosti incidenco dvigne za 100 ali 200. Glede na posebne pogoje delovanja šole in varstva (v mehurčkih) se moramo zavedati, da s sproščanjem uporabe igral in igrišč ogrožamo že tako krhek sistem ukrepov.

S sprostitvijo lahko dodatno prispevamo k okužbam, saj bi igrišča in igrala množično in nekontrolirano uporabljali tudi brez zaščitnih mask in brez razkuževanja rok po uporabi vsakega igrala in/ali športnega pripomočka.

Kje postaviti mejo za sproščanje?

O odpiranju šolskih igrišč se bomo začeli pogovarjati  takrat, ko bo incidenca nekje med 200 in 250 in bo tako stanje trajalo vsaj teden dni. Bližamo se koncu veljavnosti sedanjega vladnega odloka o razglasitvi epidemije in kot kaže se počasi trend obrača v pravo smer. Ne zdi pa se nam smiselno, da bi prekmalu začeli z ukrepi, ki “predirajo mehurčke”, še zlasti, ker so v sosednjih državah trendi trenutno zaradi širjenja novih sevov žal obratni.

Na dan 6. 3. 2021 imamo  po Covid-19 sledilniku v občini Borovnica naslednje stanje: število aktivnih primerov 22, preboleli 316, umrli 2, vsi potrjeni primeri 340.

Bojan Čebela, župan in Štab CZ Občine Borovnica

Ostala aktualna obvestila

26. 10. 2021
RAVNANJE Z ODPADNIMI NAGROBNIMI SVEČAMI, CVETJEM IN PVC-EMBALAŽO

Sestavni deli nagrobnih sveč iz plastike, stekla in kovine spadajo med embalažo. Zato jih je treba oddajati ločeno, v posebej zanje namenjene zabojnike na pokopališčih, na katerih je vidna oznaka z napisom »Samo za odpadne nagrobne sveče«.  Odločite se za nakup okolju prijaznih sveč (sveče, izdelane iz polipropilena (PP) ali stekla in solarne nagrobne lučke). Prosimo, da organske odpadke (zeleni odpad, cvetje, zemljo …) s pokopališč odlagate v zabojnike z napisom »Organski odpadki«. Poskrbite, da bodo odpadki s pokopališč pravilno razvrščeni v zabojnike z ustreznimi napisi.

Vrhniška komunala

26. 10. 2021
RECITAL OB DNEVU SPOMINA NA MRTVE
Kulturno društvo Borovnica vabi na recital ob Dnevu spomina na mrtve pod vodstvo MPZ Stingelc, ki bo v ponedeljek, 1.11.2021, ob 18.45 uri, pri stari mrliški vežici na pokopališču Borovnica.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!