Aktualna obvestila

ZAKAJ OSTAJAJO OTROŠKA IGRIŠČA V OBČINI BOROVNICA ŠE NAPREJ ZAPRTA?

Številni starši se sprašujejo zakaj, kljub temu, da so se vsi osnovnošolci vrnili k pouku v šolo, ostajajo še vedno zaprta vsa javna otroška igrišča v občini. Kljub upadu okuženosti v zadnjem tednu je incidenca v Borovnici še vedno 475 (potrjeni primeri na 100.000 prebivalcev), kar nas še vedno uvršča v rdečo fazo. Trenutno je stanje okuženosti v fazi stagnacije. Glede na manjše število prebivalcev v Borovnici napram drugim večjim občinam, hitro spreminja in lahko že nekajdnevno povečanje števila okuženosti incidenco dvigne za 100 ali 200. Glede na posebne pogoje delovanja šole in varstva (v mehurčkih) se moramo zavedati, da s sproščanjem uporabe igral in igrišč ogrožamo že tako krhek sistem ukrepov.

S sprostitvijo lahko dodatno prispevamo k okužbam, saj bi igrišča in igrala množično in nekontrolirano uporabljali tudi brez zaščitnih mask in brez razkuževanja rok po uporabi vsakega igrala in/ali športnega pripomočka.

Kje postaviti mejo za sproščanje?

O odpiranju šolskih igrišč se bomo začeli pogovarjati  takrat, ko bo incidenca nekje med 200 in 250 in bo tako stanje trajalo vsaj teden dni. Bližamo se koncu veljavnosti sedanjega vladnega odloka o razglasitvi epidemije in kot kaže se počasi trend obrača v pravo smer. Ne zdi pa se nam smiselno, da bi prekmalu začeli z ukrepi, ki “predirajo mehurčke”, še zlasti, ker so v sosednjih državah trendi trenutno zaradi širjenja novih sevov žal obratni.

Na dan 6. 3. 2021 imamo  po Covid-19 sledilniku v občini Borovnica naslednje stanje: število aktivnih primerov 22, preboleli 316, umrli 2, vsi potrjeni primeri 340.

Bojan Čebela, župan in Štab CZ Občine Borovnica

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!