Aktualna obvestila

ZAKLJUČNA DELA PRI UREJANJU NOVIH DOSTOPNIH POTI IN PARKIRIŠČ ZA OŠ DR. IVANA KOROŠCA BOROVNICA

Jutri, v torek, 1. 9. 2021,  bo začel veljati nov prometni režim glede dostopa ter parkiranja pri OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica. Na kratko: ustavljanje pred šolo na Paplerjevi ulici ne bo več dovoljeno, hitrost na Paplerjevi bo omejena na 30 km/h. Skozi obrtno-poslovno cono Struge (LIKO) je speljana nova šolska pot, ki mimo južnega dela Športnega parka Borovnica priključi na obstoječo pot, ki do šole vodi z Molkovega trga. V coni Struge je urejeno novo parkirišče za zaposlene na OŠ ter za tiste starše, ki želijo otroke pospremiti do šole. Za tiste, ki želijo otroke le dostaviti je tam urejen krožni režim prometa. Skozi cono Struge in ob V delu Športnega parka je oz. bo urejena nova dovozna pot na obstoječe parkirišča za zaposlene pri šoli, na katerem bo nova razporeditev parkirnih mest in krožni režim prometa, kar omogoča, da bo po novi poti do šole vozil šolski avtobus oz. kombi. Dovoz otrok z osebnimi avtomobili do šole po tej poti ni dovoljen.

Na fotografijah spodaj si lahko ogledate zaključna dela v zvezi z novo prometno ureditvijo. Prosimo vas, da jo upoštevate, saj bomo le tako ob začetku novega šolskega leta lahko zagotovili tekoč promet in varnost otrok in drugih udeležencev v prometu.

Ostala aktualna obvestila

18. 1. 2022
Rezultati likovnega natečaja Potica

Kulturno društvo Borovnica je v  izvedbi Folklorne skupine Bistra in ob podpori Občine Borovnica konec lanskega leta izvedlo 1. likovni natečaj Potica. Cilj natečaja je bil, da  na eni strani spomnijo, da se tudi v času, ko so fizični osebni stiki zelo omejeni, spomnijo na to, da potica ni le izvorno slovenska okusna sladica, temveč tudi simbol praznovanja, gostoljubja, tradicije, povezanosti …., na drugi strani pa spodbudijo posameznike iz različnih starostnih skupin k likovnem ustvarjanju.  Natečaj je zaključen.  Rezultate si lahko ogledate preko klika na spletno stran oz. skeniranjem spodnje kode. O podelitvi nagrad vas bomo obvestili.

17. 1. 2022
Brezplačno hitro testiranje na COVID 19 v Borovnici

V torek, 18. 1. 2022, se bo začelo brezplačno hitro testiranje na okužbo z virusom SARS Cov 2. Testiranje bo do preklica potekalo vsak delovni dan in ob sobotah  v zabojniku, postavljenem nasproti vhoda v poslopje železniške postaje v Borovnici in sicer prve tri dni od 8.00 do 20.00, nakar bo sledila prilagoditev urnika glede na odziv. Testirajo se lahko le zdrave osebe, brez simptomov za obolelostjo za COVID-19 oz. kakšno drugo boleznijo. S seboj je potrebno imeti veljavno kartico zdravstvenega zavarovanja in veljaven osebni dokument.

17. 1. 2022
Obrezovanje in odstranjevanje vegetacije, ki posega v cestno jedro in cestišče

Vse občane, lastnike in najemnike nepremičnin obveščamo, da se bodo pričela obcestna urejanja, obrezovanje vegetacije, ki posega v cestno jedro in cestišče. Dela bodo poteka postopno in se bodo opravljala preko zime do pomladi, izvajalo pa jih bo Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika. Vsak lastnik nepremični je dolžan sam skrbeti za obcestno urejenost vegetacije, predvsem na odsekih, ki so manj ali ne pregledni in pa na vseh lokacijah kjer so nameščeni prometni znaki ali druga prometna oprema. Večkrat letno javno opozarjamo občane, da skrbijo za urejeno vegetacijo vendar ostajajo posamezni odseki z močno vegetacijo, ki se upogiba v cestišče kar je še posebej moteče v zimskem snežnem obdobju. To ustvarja nepreglednost in nevarnost vsem udeleženim v prometu. (več …)

17. 1. 2022
Nova možnost za razvoj 11-ih novih podjetniških idej

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) je objavila peti razpis za vključitev v projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR), ki je namenjen vsem, ki imajo inovativne in napredne ideje ter si želijo stopiti na samostojno podjetniško pot, manjka pa jim nekaterih ključnih znanj. Program je oblikovan tako, da udeleženci v štirih mesecih osvojijo znanja in veščine, ki so nujni za uspešen in učinkovit razvoj ideje ter zagon podjetja.  V okviru projekta jih čaka zaposlitev na agenciji ter popolno podporno podjetniško okolje. S pomočjo mentorjev in uspešnih podjetnikov ter strokovnjakov z različnih področij bodo pridobivali številna znanja, vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in načrta, marketinških in promocijskih aktivnosti, poslovne komunikacije, upravljanje z IKT, pridobivanje virov financiranja in osnovna pravna ter finančna znanja.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!