Aktualna obvestila

ZAKLJUČNA DELA PRI UREJANJU NOVIH DOSTOPNIH POTI IN PARKIRIŠČ ZA OŠ DR. IVANA KOROŠCA BOROVNICA

Jutri, v torek, 1. 9. 2021,  bo začel veljati nov prometni režim glede dostopa ter parkiranja pri OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica. Na kratko: ustavljanje pred šolo na Paplerjevi ulici ne bo več dovoljeno, hitrost na Paplerjevi bo omejena na 30 km/h. Skozi obrtno-poslovno cono Struge (LIKO) je speljana nova šolska pot, ki mimo južnega dela Športnega parka Borovnica priključi na obstoječo pot, ki do šole vodi z Molkovega trga. V coni Struge je urejeno novo parkirišče za zaposlene na OŠ ter za tiste starše, ki želijo otroke pospremiti do šole. Za tiste, ki želijo otroke le dostaviti je tam urejen krožni režim prometa. Skozi cono Struge in ob V delu Športnega parka je oz. bo urejena nova dovozna pot na obstoječe parkirišča za zaposlene pri šoli, na katerem bo nova razporeditev parkirnih mest in krožni režim prometa, kar omogoča, da bo po novi poti do šole vozil šolski avtobus oz. kombi. Dovoz otrok z osebnimi avtomobili do šole po tej poti ni dovoljen.

Na fotografijah spodaj si lahko ogledate zaključna dela v zvezi z novo prometno ureditvijo. Prosimo vas, da jo upoštevate, saj bomo le tako ob začetku novega šolskega leta lahko zagotovili tekoč promet in varnost otrok in drugih udeležencev v prometu.

Ostala aktualna obvestila

1. 7. 2022
RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NA OBMOČJU CELOTNE DRŽAVE

Uprava RS za zaščito in reševanje s 1. julijem 2022 razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

28. 6. 2022
Popravek ure začetka dogodka “Z gibanjem v poletje”

Center za krepitev zdravja Vrhnika organizira v petek, 1. 7. 2022, ob  8.00 (in ne ob 17-00, kot smo pomotoma objavili), pri gasilskem domu Borovnica dogodek z naslovom  “Z gibanjem v poletje”. V okviru dogodka boste lahko opravili 6 minutni test hoje, meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja ter spoznali in preizkusili poletnemu času primerno telovadbo. Vabljeni!

24. 6. 2022
Nadaljevanje preventivne dezinfekcije pitne vode s klorovimi preparati v občinah Vrhnika, Log-Dragomer, Borovnica

Komunala Vrhnika obvešča uporabnike pitne vode na območju občin Vrhnika, Borovnica in Log-Dragomer, da se bo od petka 24. 6. 2022 do petka 1. 7. 2022, nadaljevala preventivna dezinfekcija pitne vode s klorovimi preparati na celotnem območju vseh treh občin, zato bo v vodi mogoče zaznati vonj po kloru.

Skladno s Pravnikom o pitni vodi je mejna dovoljena koncentracija natrijevega hipoklorita 0,3 mg/l, preventivno dezinfekcijo pa izvajamo v koncentracijah do največ 0,15 mg/l.

Ukrep preventivne dezinfekcije ni namenjen le dezinficiranju javnega vodovodnega sistema, ampak tudi interne vodovodne napeljave, za katero je sicer odgovoren uporabnik. Kakovost pitne vode na pipi v objektu je namreč odvisna tako od javnega vodovodnega sistema, kot tudi od internih inštalacij od odjemnega mesta naprej, ki so v zelo različnem stanju (redna/neredna poraba vode na vseh izlivih, stare/nove inštalacije, daljše odsotnosti, slepi rokavi, neustrezno vzdrževanje raznih naprav na interni inštalaciji, kot na primer filtri, …).

Ukrep uporabe klorovih preparatov je začasen in ne vpliva na kakovost pitne vode! Voda bo tudi v navedenem času zdravstveno ustrezna, primerna za pitje, pripravo hrane in osebno higieno.

Zahvaljujejo se vam za razumevanje.

23. 6. 2022
GASILSKA VESELICA V BREZOVICI PRI BOROVNICI

Prostovoljno gasilsko društvo Brezovica pri Borovnici organizira v soboto, 25. 6. 2022, gasilsko veselico, ki se bo začela ob 19.00. Igral bo narodno-zabavni ansambel Krimski lisjaki. Vabljeni!

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!