Novice

KOMASACIJSKI POSTOPEK V OBČINI BOROVNICA LEPO NAPREDUJE

V letu 2018 je Občina Borovnica pristopila k projektu urejanja kmetijskih zemljišč na območju katastrske občine Borovnica. Lastniki zemljišč omenjenega območja so se v veliki večini strinjali z uvedbo komasacijskega postopka na njihovih zemljiščih in tako so se v istem letu uspešno zbrala soglasja za uvedbo postopka. Občina Borovnica je, v imenu vseh lastnikov na komasacijskem območju Borovnica, pridobila vso potrebno dokumentacijo in vložila zahtevo na Upravno enoto Vrhnika, za izdajo odločbe o uvedbi komasacijskega postopka, ki je postala pravnomočna 12.01.2021.V mesecu aprilu letošnjega leta so se izvedle vse terenske predmeritve za ureditev meje oboda komasacijskega območja ter izvedle mejne obravnave z lastniki zemljišč, ki tangirajo na obod komasacije. Po izmeri oboda je v mesecu juniju sledila javna razgrnitev elaborata obstoječega stanja zemljišč, elaborata idejne zasnove ureditve komasacijskega območja ter elaborata vrednotenja zemljišč. Velika večina lastnikov se je javne razgrnitve udeležila, kjer jim je izvajalec komasacije prikazal in predstavil vsebino elaboratov. Na razgrnjene elaborate ni bilo podanih pripomb.

V drugi fazi, predvidoma v mesecu septembru, se bo javno razgrnil elaborat nove razdelitve zemljišč. Po uskladitvi morebitnih pripomb in predlogov ter potrditvi elaborata se bo izvedlo zamejničenje novih parcel z mejniki ter seznanitev lastnikov zemljišč z novimi parcelami v naravi.

Po končanem komasacijskem postopku bo Upravna enota Vrhnika izdala odločbo o novi razdelitvi zemljišč. Po pravnomočnosti odločbe, se bodo podatki o novih parcelah in lastnikih vpisali v uradne evidence Geodetske uprave RS ter Zemljiško knjigo.

Vsekakor se bo Občina Borovnica še naprej trudila, da bodo postopki potekali tekoče, zakonito, transparentno in v največji možni meri upoštevaje interese vseh udeležencev.

Ostale novice

22. 9. 2021
ETM 2021: ŠPAN Mobilnostni center ponuja na preizkus tudi najnovejše “cross-over” e-kolo.

Poleg celovitih storitev za avtomobiliste in motoriste ponuja ŠPAN Mobilnostni center na Brezovici v sklopu svoje bogate ponudbe koles tudi novo kolo lastne znamke S-Bikes, ki je vsestransko uporabno tako za vožnjo po asfaltnih cestah kot tudi po makadamu in celo po brezpotjih z dovolj trdo podlago. Gre za  kolo S-Bike C80e, ki je  je ustvarjen, da vas udobno, odločno in zanesljivo odpelje iz mesta na raziskovanje čudovite narave. Je robusten in eleganten hkrati. Je SUV med električnimi kolesi. Skupaj z nekaterimi drugimi, že uveljavljenimi e-kolesi iz družine S-Bikes ga boste lahko spoznali in preizkusili v petek, 24. 9. 2021, v Borovnici, na DNEVU BREZ AVTOMOBILA 2021 , ki bo od 14.00 do 17.00 potekal na za promet zaprti Paplerjevi ulici.

(več …)

22. 9. 2021
ETM 2021: Preizkusite e-kolesa in e-skiroje ter pametno čelado iz ponudbe podjejta Avtera d. o. o.

Električna kolesa po mnenju velike večine poznavalcev kolesarstva odpirajo nove dimenzije in izredno razširijo obseg in doseg kolesarjenja. Primerna niso le za tiste, ki se bojijo, da jim bosta klanec in/ali daljša razdalja pobrala preveč moči in tiste, ki na delovno mesto ne želijo priti preznojeni, temveč tudi za rekreativne in športne kolesarje, saj omogočajo resen trening brez ekstremnih telesnih naporov in so tako nadvse primerna za pridobivanje osnovne kondicije.  Električni skiroji omogočajo izredno mobilnost v mestni gneči in jih brez težav spravimo tako v prtljažnike avtomobila kot na vlake in avtobuse.  Za večjo varnost pri uporabi tako električnih koles kot skirojev je pametno uporabljati “pametno čelado”, ki poleg učinkovitega varovanja glave varnost povečuje s tem, ko drugim udeležencem v prometu signalizira zaviranje in/ali spremembo smeri, kar je še zlasti pomembno v mestni prometni gneči.  Podjetje Avtera d. o. o. ponuja kakovostna in cenovno zelo ugodna  e- mestna, treking in zložljiva kolesa, električne skiroje in “pametne” čelade, ki jih boste lahko preizkusili v petek, 24. 9. 2021, med 14.00 in 17.00 na Paplerjevi ulici . Več o njihovi ponudbi:

(več …)

20. 9. 2021
POROČILO S POSVETA »VLAK IN KOLO V LETU ŽELEZNIC«

Koalicija za trajnostno prometno politiko je v sodelovanju z Občino Borovnica in Tehniškim muzejem Slovenije, v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2021 in evropskega leta železnic, v petek, 17. 9. 2021, v prostorih Tehniškega muzeja Slovenije, v Bistri, pri Vrhniki, organizirala posvet »Vlak in kolo v letu železnic«. Posveta so se poleg organizatorjev in predstavnika slovenskih železnic udeležili predvsem predstavniki turističnih organizacij z različnih koncev Slovenije ter kolesarski aktivisti, ki si prizadevajo za boljše storitve za kolesarje v slovenskem železniškem potniškem prometu.

Ključne ugotovitve posveta:

  • Povpraševanje po »železniških« storitvah za kolesarje, kot so možnost hitrega in neoviranega dostopa do varnega parkiranja koles čim bližje peronom potniškega prometa, prevoz koles na vlakih in varno shranjevanje koles in prtljage kolesarskih dnevnih migrantov ter popotnikov na železniških postaja vse bolj narašča tudi pri nas.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!