Novice

Politika varstva osebnih podatkov

Namen politike varstva osebnih podatkov je seznaniti posameznike, uporabnike storitev, sodelavce in zaposlene ter druge osebe (v nadaljevanju: posameznik), ki sodelujejo z Občino Borovnica (v nadaljevanju: organizacija) o namenih in pravnih podlagah, varnostnih ukrepih ter pravicah posameznikov glede obdelave osebnih podatkov, ki jih izvaja Občina Borovnica.

Cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo.

Vaše osebne podatke obdelujemo v skladu z evropsko zakonodajo (Uredba (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (v nadaljevanju: Splošna uredba)) in veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07)) in drugo zakonodajo, ki nam daje pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov.

Politika varstva osebnih podatkov vsebuje informacije za posameznike, na kak način naša organizacija kot upravljavec obdeluje osebne podatke, ki jih prejme od posameznika na osnovi pravnih podlag, ki jih opisujemo v nadaljevanju.

Osebni podatki

Osebni podatek pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (v nadaljnjem besedilu: posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki); določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

Pooblaščena oseba

V skladu z določilom 37. člena Splošne uredbe smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300

Več o politiki varovanja podatkov v Občini Borovnica ter njenih pravni podlagi v prilogah spodaj.

Ostale novice

13. 8. 2019
Plezanje na področju Khumbu, Himalaja

Iz dnevnika – 29.4.2019, Chamlang bazni tabor

Zjutraj s Pikijem v temi iščeva prehode in loviva ravnotežje med ogromnimi balvani v dolini pod S steno Peak49. Namenjena sva v steno neimenovanega vrha malo višje po dolini. Pri sebi imava vsak liter vode, nekaj čokoladic, en pramen šestdeset meterske dvojne vrvi in opremo za varovanje. S seboj imava čim manj vsega, ker želiva biti čez hitro, v enem dnevu. Ko se zdani sva pod steno. Nase dava plezalno opremo, malo pojeva in popijeva. Ko spijem požirek soka, mi iz rok pade plastenka. Prileti na kamen in se razleti, verjetno zaradi mraza. Tako imava naenkrat liter pijače za oba za cel dan. »Pa saj bo itak spet topel dan in bova vodo natočila nekje gor, kjer se bo topil sneg. Upam.« S prvimi sončnimi žarki vstopiva v smer. Razmere so dobre, dereze škripajo v zbitem snegu in ledu. Približujeva se delu stene brez snega in ledu. Že v dolini sva slutila da bo to tehnično najtežji del smeri. Pod skalnim delom urediva sidrišče in se naveževa. Piki se prvi spopade s težavami. Previdno in počasi napreduje vse višje, očitno je kar težko. Na polici 40m nad mano si uredi sidrišče in me varuje. Tudi meni gre počasi. Skala je gladka, zaradi česar je plezanje s cepinom in derezami delikatno.

(več …)

31. 7. 2019
NA SLAVNOSTNI AKADEMIJI PODELILI OBČINSKA PRIZNANJA

Na predvečer občinskega praznika 26.7. je v večnamenskem prostoru OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica potekala slavnostna akademija, katero so z mimohodom otvorili  praproščaki več društev. V uvodnem govoru je župan Bojan Čebela pohvalil dosedanje delo nagrajencev in predstavil projekte, ki se izvajajo na območju občine. Izpostavil je načrtovan projekt izgradnje prizidka k osnovni šoli in obvozne poti nad Gradom Bistra. V bogatem kulturnem programu, ki ga je pripravila in vodila Jožica Rupar so občinstvo razvneli svetovno znan Oktet Deseti brat iz Ljubljane, mlada sopranistka Talita Sofia Komelj in kitarski orkester Orkester Kodeljčanke, z nastopom katerega so poslušalci uživali v zvokih francoske, italijanske, ruske in balkanske glasbe.

Tudi tokrat so bili v ospredju dobitniki priznanj. Letošnji nagrajenci so:

(več …)

23. 7. 2019
Gradbena sezona na vrhuncu tudi v Borovnici: optično omrežje, trgovski center, P+R, itd.

Že od začetka vročega poletja smo lahko najprej ob regionalni, sedaj pa tudi na Zalarjevi cesti, opazovali delavce podjetja GVO d. o. o., ki so tudi ob najhujši vročini polagali kabelsko kanalizacijo. Za investitorja, Telekom Slovenije d. d., omenjeno podjetje gradi kabelsko povezavo od Vrhnike preko Borovnice in Zabočevega do Rakitne, s katero bo tudi večjemu delu tistega dela občine, ki še ni imelo hitrega optičnega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij, omogočen dostop do le tega. Po neuradnih informacijah bodo do konca poletja končali z »razpredanjem« kabelske mreže v Borovnici, nadaljevali z gradnjo glavnega kablovoda proti Rakitni ob cesti, prihodnje leto pa naj bi nadaljevali tudi v smeri proti gasilskemu domu Brezovica, kjer se bo gradnja končala ter na omrežje povezali tudi vsa naselja oz. večino stanovanjskih hiš, ki niso ob glavnem vodu (Jele, Dražica, Ohonica, Pristava), pri čemer bodo do bolj oddaljenih zaselkov in posameznih hiš povezava potekala po zraku.

(več …)

23. 7. 2019
Sestanek med predstavniki občine in SŽ v vzdušju dogovorov o številnih izzivih

Na sedežu SŽ Infrastruktura d. o. o. v Ljubljani je bil 15. 7. 2019 sestanek med predstavniki podjetja in Občine Borovnica, na katerem so obravnavali aktualno problematiko. Župan Bojan Čebela je predstavnike SŽ seznanil s skorajšnjim pričetkom gradnje parkirišča »parkiraj in presedi« (P+R) pri železniški postaji Borovnica ter izpostavil željo občine, da se do odprtja parkirišča, ki je predvideno konec letošnjega oktobra, uredi tudi Mejačeva ulica v delu od mostu čez Borovniščico do vhoda v poslopje železniške postaje, ki spada na območje javne železniške infrastrukture. Obravnavali so tudi problematiko hrupa, nevarnosti izlitja nevarnih snovi, obnove mostu v Jele in gradnje kolesarske povezave Borovnica-Pako na parcelah SŽ oz. območju javne železniške infrastrukture.

 

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!