Novice

Politika varstva osebnih podatkov

Namen politike varstva osebnih podatkov je seznaniti posameznike, uporabnike storitev, sodelavce in zaposlene ter druge osebe (v nadaljevanju: posameznik), ki sodelujejo z Občino Borovnica (v nadaljevanju: organizacija) o namenih in pravnih podlagah, varnostnih ukrepih ter pravicah posameznikov glede obdelave osebnih podatkov, ki jih izvaja Občina Borovnica.

Cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo.

Vaše osebne podatke obdelujemo v skladu z evropsko zakonodajo (Uredba (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (v nadaljevanju: Splošna uredba)) in veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07)) in drugo zakonodajo, ki nam daje pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov.

Politika varstva osebnih podatkov vsebuje informacije za posameznike, na kak način naša organizacija kot upravljavec obdeluje osebne podatke, ki jih prejme od posameznika na osnovi pravnih podlag, ki jih opisujemo v nadaljevanju.

Osebni podatki

Osebni podatek pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (v nadaljnjem besedilu: posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki); določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

Pooblaščena oseba

V skladu z določilom 37. člena Splošne uredbe smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300

Več o politiki varovanja podatkov v Občini Borovnica ter njenih pravni podlagi v prilogah spodaj.

Ostale novice

17. 10. 2019
Nova transformatorska postaja na Dolu

Sredi oktobra je podjetje Elektro Ljubljana d. d. na Dolu pri Borovnici postavilo novo transformatorsko postajo, s čimer se bo v večjem delu naselja bistveno izboljšala kakovost oskrbe z električno energijo. Transformatorska postaja TP 20/4 kV Dol Robič omogoča priključevanje do moči 630 kVA, trenutno je vgrajen transformator 160 Kva. Omogočila bo tudi priklop novih odjemalcev električne energije.

1. 10. 2019
ETM 2019: V Borovnici poskusno izvedli Pešbus

Teden od 16. do 22. septembra 2019 je bil Evropski teden mobilnosti, potekal je pod geslom “GREMO PEŠ”. V petek, 20. septembra 2019,  je OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica za učence 2. in 3. razreda poskusno organizirali Pešbus in s tem odlično ujela smisel tedna. Pešbus ima določene postaje in vozni red, vodi ga spremljevalec in deluje podobno kot pravi šolski avtobus, le da se premika z nogami. Otroci se v varnem okolju privajajo na udeležbo v prometu in so tako pozneje pripravljeni na samostojno pot v šolo. Za dobro delovanje Pešbusa je potrebno zanesljivo partnerstvo med spremljevalci, starši in otroki. Med potniki se spotoma spletejo prav posebne vezi. Otroci, ki so se udeležili prvega Pešbusa po Borovnici, so bili navdušeni.

(več …)

30. 9. 2019
ETM 2019 V OBČINI BOROVNICA NA SPLETNIH VIDEIH

Objavili smo spletne videe z ETM 2019 v občini Borovnica. Še enkrat se vsem, ki so prispevali k uspešnem ETM 2019 v naši občini lepo zahvaljujemo, prav tako pa tudi Jožetu-Pristavcu Jocu za snemanje in obdelavo video gradiva. Ogledate si lahko naslednje video prispevke:

(več …)

30. 9. 2019
Turistične nočitve v občini Borovnica prvič zaznala tudi uradna statistika!

V Občini Borovnica je do pred kratkim veljalo prepričanje, da  zaradi slabih cestnih povezav in obstranske lege kljub privlačni krajini, ostankom Borovniškega viadukta, soteski Pekel in bližini Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri ni pogojev za kaj več kot izletniški turizem.  Pred dvema letoma pa se je le zgodil premik in dobili smo prvo sobodajalko, ki je svojo ponudbo resno predstavila na spletnih portalih za rezervacijo sob. V letu dni se je izkazalo, da se z ugodno cenovno ponudbo in skrbjo za goste oz. njihovo počutje, da privabiti goste, ki ostanejo nekaj dni.  Uspeh je opogumil tudi druge in tako letos prvič beležimo toliko nočitev, da jih je zaznala tudi statistika spremljanja turističnega obiska v regiji Osrednja Slovenija oz. Ljubljana s širšo okolico. Le tako naprej!

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!