Novice

PRVI ŠOLSKI DAN

Prvi dan šolskega leta 2022/2023  je minil skladno s pričakovanji in ob dobrem upoštevanju priporočil glede dovoza otrok v šolo ter prometne varnosti v okolici šole. Želimo si, da bi bilo  temu tako tudi naprej, tudi kadar je vreme slabo. V letošnjem šolskem letu beležimo rekorden vpis učencev. Vpisanih je 533, kar je do sedaj največje število v 146 letni zgodovini javnega šolstva v Borovnici. Da bi pouk in obšolske dejavnosti  lahko potekal nemoteno sta morali vodstvo šole in vodstvo občine pripraviti in uskladiti prostorsko-organizacijske ukrepe in s precej napora je stvar urejena. Povečati je bilo potrebno tudi število prevozov s šolskim avtobusom in da bi bilo to mogoče v danih časovnih okvirjih šolski avtobus ponovno dovaža in odvaža otroke s parkirišča pred osnovno šolo na Paplerjevi ulici. Prvi šolski dan je minil v veselem živ-žavu popočitniških srečanj vrstnikov, radovednosti glede novosti, ki jih prinaša prehod v višji razred ter snidenju z že znanimi in novimi učiteljicami in učitelji.

Kot vsako leto je bil ta dan še posebej slovesen za tiste, ki so prvič prestopili prag prvega hrama učenosti. Njih in njihove starše sta uvodoma pozdravila ravnatelj Daniel Horvat in podžupan, ki začasno opravlja funkcijo župana, Peter Črnilogar.

Prvi jim je prijazno razložil, da bodo v šoli spoznali veliko novega in zanimivega in da večina tega ne bo prezahtevna, bo pa velikokrat tudi zabavna.  Bo pa potrebno pokazati tudi voljo in vztrajnost pri stvareh, ki ne bodo šle povsem gladko od rok, pri čemer jim bodo pomagali tako učitelji kot starši. Staršem je položil na srce, da naj ob vsej nujni podpori in pomoči otrokom to zastavijo tako, da s tem otrokom ne bodo dajali potuhe, temveč jih bodo pomagali vzgojiti v samostojne in odgovorne osebe, ki spoštujejo sebe in druge, kar je tudi glavni vzgojni namen šole.

Drugi pa je po tem, ko je otrokom in staršem v imenu občine in svojem imenu izrazil prisrčno dobrodošlico ter njim, staršem, vodstvu in kolektivu OŠ zaželel vse dobro in veliko uspeha,  izrazil tudi upanje, da smo se naučili živeti z virusom tako, da šole ne bo potrebno več zapirati, ker je to predvsem v korist otrok in izvajanju šolskega programa.

Mali nadobudneži so ob sprejemu v šolo s strani občine prejeli tudi manjša darila. Najbolj pa jih je seveda navdušila zabavna gledališka predstava Bibi in Gušti,  v izvedbi Janje in Natalije oz. Društva zabave Babaloo, po kateri so se v spremstvu svojih učiteljic prvič podal v svoje učilnice. Danes samo za to, da jih spoznajo in da se seznanijo z vrstniki in svojo učiteljico. Jutri pa bo šlo že zares. Zares jim želimo, da bodo vseh 9. let z veseljem prihajali v šolo ter se tam poleg znanj  in veščin uporabe pridobljenih znanj, naučili tudi soočati z izzivi, ki jih prinaša odraščanje, medsebojnega spoštovanja in spoštovanja drugih ter veselega medvrstniškega druženja. 

Ostale novice

28. 9. 2022
SLOVESNA OTVORITEV TEMATSKEGA PARKA IN SPOMINSKE POTI BOROVNIŠKEGA VIADUKTA
V torek, 27. 9. 2022, sta ob 18.00 nekdanji župan občine Borovnica, poslanec DZ RS Bojan Čebela in podžupan Občine Borovnica v začasnem opravljanju funkcije župana Peter Črnilogar, v navzočnosti poslanca DZ RS Martina Premka, direktorice TMS mag. Barbare Juršič, namestnika direktorja SŽ Infrastruktura d. o. o. Jošta Rotarja, upokojenega direktorja Železničarskega muzeja Slovenskih železnic Mladena Bogića in nekdanjega župana občine Borovnica Andreja Ocepka, pri stebru Borovniškega viadukta slovesno odprla “Tematski park in spominsko pot Borovniškega viadukta”.

(več …)

28. 9. 2022
SLOVESNOST OB ZAKLJUČKU PROJEKTA TEMATSKI PARK IN SPOMINSKA POT BOROVNIŠKEGA VIADUKTA
V torek, 27. 9. 2022, je od 18.15 do 19.30, v OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, v organizaciji in izvedbi učencev OŠ dr. Ivana Borovnica, Občine Borovnica in HUD Karel Barjanski ter s sodelovanjem Glasbene šole Vrhnika in Tamburašev Borovnica potekala slovesna prireditev ob zaključku projekta “Tematski park in spominska pot Borovniškega viadukta”, preko LAS Barje z zaledjem sofinanciranega s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Za uvod so Tamburaši Borovnica zaigrali skladi “Bruniška koračnica” in “Vesela plesalka”, potem pa je voditeljica Zala Pirnat Turšič pozdravila ugledne goste, med katerimi so bili poslanca Državnega zbora Republike Slovenije g. Martin Premk in g. Bojan Čebela, direktorica Tehniškega muzeja Slovenije mag. Barbara Juršič, namestnik direktorja Slovenskih železnic – Infrastruktura d. o. o.  g. Jošt Rotar, upokojeni direktor Železniškega muzeja Slovenskih železnic g. Mladen Bogić, direktorica Glasbene šole Vrhnika ga. Dominika Naveršnik in ravnatelj OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica g. Daniel Horvat ter ostale navzoče.  Voditelj Krištof Svete pa je predstavil dejavnosti in rezultate projekta Tematski park in spominska pot Borovniškega viadukta.

(več …)

28. 9. 2022
FS Bistra in Tamburaši Borovnica na Vinkovačkih jesenih: 8.-11.9. 2022

Ko smo se v četrtek zbirali na avtobusni postaji za odhod v Slavonijo, je padalo kot iz škafa. Mi pa smo  se dobre volje stiskali pod premajhno streho. Dež pred odhodom namreč pomeni, da bo na končni postaji sonce in da se bomo imeli lepo na gostovanju. Vzdušje do Vinkovcev ni pojenjalo. Namestili smo se v hotel v centru mesta in se kljub pozni uri še pred spanjem prvič sprehodili po korzu in merili utrip kraja. V petek se  je vlakec Folklorne skupine Bistra, kot otvoritvena točka Folklornega festivala Slovenija v Slavoniji, zapeljal po odrskih deskah. Tamburaška skupina Borovnica, ki se je predstavila takoj za nami pa je iz grl vseh 400 slovenskih udeležencev izvabila » Čebelice, čebelice…« Prizorišče se je napolnilo z pozitivno energijo, da so »kocine šle pokonci«. Vsaka naslednja skupina je bila enako pospremljena z gromkim odobravanjem, da smo uživali na in pod odrom. V soboto se je vsa zgodba ponovila z novimi nastopajočimi in istimi gledalci.

(več …)

19. 9. 2022
JAVNO NAZNANILO O JAVNI RAZGRNITVI SKLEPOV O UGOTOVITVI JAVNE KORISTI ZARADI INTERESA ODKUPA OZIROMA RAZLASTITVI ZEMLJIŠČ

Občina Borovnica naznanja javno razgrnitev Sklepov o ugotovitvi javne koristi zaradi odkupa oziroma razlastitve nepremičnin:

  • ID znak parcela 2006 1581/43
  • ID znak: parcela 2006 1856/3
  • ID znak: parcela 2006 1581/44, parcela 2006 1581/77, parcela 2006 1581/76, parcela 2006 1581/74, parcela 2006 1581/71, parcela 2006 1581/65, parcela 2006 1581/64 in parcela 2006 1581/31.

Gradivo je javno razgrnjeno od 19.09.2022 do 04.10.2022. Pripombe in predloge se lahko poda do konca javne razgrnitve, do 04.10.2022, in sicer po pošti na Občino Borovnica, Paplerjeva ulica 22, Borovnica ali elektronski naslov obcina@borovnica.si

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!