Novice

Sopihajoča pošast na Jelenovem in boljša vidnost Paškega viadukta

Prejšnjo soboto je s polno paro pod vodstvom strojevodje Roka Šmona preko Jelenovega viadukta brzela kompozicija muzejskega vlaka in spomnila na časa, ko je bil vsak prihod vlaka dogodek, ki nas je povezoval s širnim svetom. Avtor  fotografije je Aleš Medic, ki se mu zahvaljujemo za dovoljenje za objavo. Da bi spomin na te časa večkrat oživel in nas opomnil na nevidne spomenike naše prezrte dediščine, ki kot Trnjulčica čakajo na svojega princa, da jo popelje po poti trajnostne rabe dediščine, pa nam je zaenkrat pri Paškem viaduktu uspelo odstraniti vsaj visoke smreke, ki so zakrivale pogled nanj.

Sledi odstranitev najbolj ogrožujoče vegetacije, ki se razrašča iz viadukta. Tudi iskanja možnosti vključitve v evropski projekt, ki bi omogočil vsaj delno sanacijo Paškega viadukta in/ali stebra borovniškega stebra še nismo opustli, čeprav trenutno ni na obzorju nobene resne priložnosti.

Ostale novice

22. 1. 2021
Pomembna manjša izboljšava prometne varnosti na Zvirku in obeti za večje

Občani, ki živijo v delu naselja Pako, ki se mu pravi Zvirek in leži ob regionalni cesti ob meji z Občino Brezovica, so jeseni opozorili župana in občinsko upravo, da obračališče šolskega avtobusa oz. kombija ni ustrezno urejeno in ob snežnih padavinah spluženo, poleg tega pa je tudi neosvetljeno. Ob tem so opozorili tudi na nespoštovanje omejitev hitrosti s strani številnih voznikov motornih vozil v tem delu naselja in pomanjkljiv nadzor nad upoštevanjem omejitve hitrosti ter izrazili pričakovanja, da bo v doglednem času tudi .

(več …)

22. 1. 2021
Načrtovani projekti Občine Borovnica v letu 2021

Občinski svet je na 11. redni seji potrdil Odlok o proračunu Občine Borovnica za leto 2021, v kateremu so planirani odhodki za projekte, kateri se bodo izvajali tako v letu 2021 kot v nadaljnjih letih. V letu 2021 bomo izvedli naslednje projekte:

  1. Tematski park in spominska pot Borovniškega viadukta.
  2. Nadaljevanje urejanja vodovoda v Brezovici.
  3. Širitev grobnega polja na pokopališču v Borovnici.
  4. Vzpostavitev javnega WI-FI dostopa do spleta na območju P+R pri železniški postaji in železniške postaje Borovnica.
  5. Dokončanje kanalizacije na Cesti pod Goro.

(več …)

22. 1. 2021
Poročilo z 11. redne seje Občinskega sveta Občine Borovnica
  1. redna seja Občinskega sveta Občine Borovnica je potekala 23. 12. 2020 v večnamenskem prostoru OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, med 17.00 in 20.30. Poleg vseh občinskih svetnikov in župana so se je udeležili še direktorica in večine članov občinske uprave ter predsednik Nadzornega odbora Jure Škrbec in ravnatelj OŠ Daniel Horvat.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!