Novice

SPOT SVETOVANJE – BREZPLAČNE STORITVE ZA (POTENCIALNE) PODJETNIKE

Sistem SPOT, Slovenska poslovna točka, je nacionalni sistem podpornih storitev države za potencialne in obstoječe poslovne subjekte, ki omogoča enostavno in hitro poslovanje z državo. Občanom Borovnice je najbližja točka SPOT svetovanje na Območni obrtno-podjetniški zbornici Logatec (Tržaška cesta 11, 1370 Logatec), ki je del konzorcija SPOT svetovanje Osrednjeslovenska. Za brezplačno pomoč vam je na voljo podjetniška svetovalka Anja Žagar. Podjetniki in potencialni podjetniki se lahko naročite na svetovanje preko telefona 051 417 778 ali po e-pošti anja.zagar@ozs.si. Možen je tudi dogovor za mobilno svetovanje na lokaciji v občini Borovnice.

SPOT svetovanje izvajajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Ministrstvo za javno upravo in SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPOT združuje 4 ravni:

  1. Portal SPOT: elektronske storitve in informacije za poslovanje (www.spot.gov.si);
  2. SPOT Registracija: registracija podjetij (s.p. in d.o.o.) in drugih postopkov na portalu SPOT s podporo referenta oz. referentke (preko 150 točk po vsej Sloveniji);
  3. SPOT Svetovanje: podjetniško svetovanje in povezovanje (62 svetovalcev po vsej Sloveniji);
  4. SPOT Global: napredne storitve za podjetnike, izvoznike in investitorje.

Tretjo raven sistema SPOT predstavlja 12 regijskih točk SPOT svetovanje, ki nudijo širok vsebinski obseg storitev, ki je potencialnim podjetnikom in podjetnikom v pomoč pri dvigu konkurenčnosti na trgu. Na točkah SPOT svetovanje nudijo brezplačno strokovno pomoč na različnih področjih v obliki informiranja, svetovanja, organizacije delavnic in usposabljanj za potencialne in obstoječe podjetnike, izmenjave dobrih praks in odpiranja poslovnih priložnosti, regionalnega povezovanja in sooblikovanja podpornega okolja za poslovne subjekte. Aktivnosti točk SPOT svetovanje so koordinirane s strani MGRT in SPIRIT Slovenija, v celoti pa so financirane s strani države. S SPOT svetovanjem vse ključne podjetniške informacije zagotovimo na eni točki v regiji in tako storitev približamo strankam.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ostale novice

26. 11. 2021
NOV BANKOMAT V OBČINI BOROVNICA
Od danes, v petek, 26. 11. 2021, od 12.00, je mogoče dvigati gotovino in opravljati druge bančne storitve tudi preko novega bankomata, ki je postavljen v pokriti kolesarnici na parkirišču P+R pri železniški postaji Borovnica.
Ukinitev bankomata pri nekdanji poslovalnici NLB na Gradišnikovi ulici je sprožila negodovanja številnih občanov, zlasti starejših, ki nimajo motornih vozil ali veljavnih dovoljenj za vožnjo z njimi, saj je v občini ostal samo bankomat na bencinskem servisu Petrol. V primeru njegove okvare se je bilo po gotovino potrebno odpraviti vsaj do Vrhnike.
Po tem, ko nobena od bank, ki poslujejo v Sloveniji, ni pokazala interesa za sodelovanje , ne da bi postavitev bankomata finančno bremenila občinski proračun, je Občina Borovnica sklenila dogovor za postavitev bankomata z vodilno bankomatsko mrežo na svetu Euronet.
15. 11. 2021
DOMOVINSKI DAN NA OŠ DR. IVANA KOROŠCA BOROVNICA – OBISK MUZEJA VOJAŠKE ZGODOVINE V PIVKI

O ZVVS Vrhnika-Borovnica je v sodelovanju z OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica in Občino Borovnica 25. 10. 2021 organizirala domovinski dan v čast suverenosti Republike Slovenije.

V letu 2017 smo začeli pogovor z ravnateljem šole Danielom Horvatom  in učiteljem  zgodovine Darijem Geogellijem, da bi bilo poučno učence devetih razredov peljati na  ekskurzijo in jim tako iz prve roke razložiti, kako se je Slovenija osamosvojila in postala suverena država. Zadnji dan pred krompirjevimi počitnicami, v petek, 22. 10. 2021, smo že petič organizirali izlet v Park vojaške zgodovine  Pivka.

Ob 8. uri  smo se zbrali pred osnovno šolo vsi učenci devetih razredov, razredničarki, zgodovinarja Saša Bohorič in Darjan Geohelli, ravnatelj Daniel Horvat, župan Bojan Čebela, Janez Stražišar, Matjaž Ocepek in predstavniki veteranov O ZVVS Vrhnika-Borovnica v svečanih uniformah. Žal se je ravnatelj Daniel Horvat opravičil in odpovedal udeležbo na  letošnji ekskurziji. Po prihodu na delo je namreč zvedel za nove okužbe učencev s koronavirusom, zato je moral ostati na delovnem mestu, da je izpeljal vse zaščitne ukrepe.

(več …)

15. 11. 2021
JAVNA RAZSVETLJAVA NA CESTI NA DOL

Na Dolu je bila  izvedena javna razsvetljava na cesti, ki poteka vzporedno z regionalno cesto. Podjetje STREEET d. o. o. je postavilo 9 ekoloških LED svetlil, ki svetlobno ne onesnažujejo okolja, imajo minimalno porabo energije in minimalne stroške vzdrževanja.  S tem se je v obdobjih slabe vidljivosti zagotovilo ustrezno osvetlitev v dolžini 500 m.  Vsa  napeljava in skupna tehnična oprema je izvedena tako, da se lahko z javno razsvetljavo nadaljuje na novih trasah in z dodatnimi instalacijami.

15. 11. 2021
ASFALTIRANJE KLANČINE NA DOLU

V začetku novembra je . v celotni dolžini (80 m) asfaltiral cesto, ki pri spomeniku NOB povezuje regionalno cesto Vrhnika- Borovnica- Podpeč s Cesto na Dol. Pri trem se je  širina povoznega dela asfalta  prilagodila dovoljenim mejnim točkam, nakloni ceste so bili prilagojeni  obstoječim višinam že urejenih privatnih dvorišč, na obeh straneh ceste so bila urejene bankine, uredilo se je odvajanje meteornih voda, v cestnem delu se je sanirala tudi celotna instalacija vodovodnih priključkov individualnih hiš.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!