Novice

SPOT SVETOVANJE – BREZPLAČNE STORITVE ZA (POTENCIALNE) PODJETNIKE

Sistem SPOT, Slovenska poslovna točka, je nacionalni sistem podpornih storitev države za potencialne in obstoječe poslovne subjekte, ki omogoča enostavno in hitro poslovanje z državo. Občanom Borovnice je najbližja točka SPOT svetovanje na Območni obrtno-podjetniški zbornici Logatec (Tržaška cesta 11, 1370 Logatec), ki je del konzorcija SPOT svetovanje Osrednjeslovenska. Za brezplačno pomoč vam je na voljo podjetniška svetovalka Anja Žagar. Podjetniki in potencialni podjetniki se lahko naročite na svetovanje preko telefona 051 417 778 ali po e-pošti anja.zagar@ozs.si. Možen je tudi dogovor za mobilno svetovanje na lokaciji v občini Borovnice.

SPOT svetovanje izvajajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Ministrstvo za javno upravo in SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPOT združuje 4 ravni:

  1. Portal SPOT: elektronske storitve in informacije za poslovanje (www.spot.gov.si);
  2. SPOT Registracija: registracija podjetij (s.p. in d.o.o.) in drugih postopkov na portalu SPOT s podporo referenta oz. referentke (preko 150 točk po vsej Sloveniji);
  3. SPOT Svetovanje: podjetniško svetovanje in povezovanje (62 svetovalcev po vsej Sloveniji);
  4. SPOT Global: napredne storitve za podjetnike, izvoznike in investitorje.

Tretjo raven sistema SPOT predstavlja 12 regijskih točk SPOT svetovanje, ki nudijo širok vsebinski obseg storitev, ki je potencialnim podjetnikom in podjetnikom v pomoč pri dvigu konkurenčnosti na trgu. Na točkah SPOT svetovanje nudijo brezplačno strokovno pomoč na različnih področjih v obliki informiranja, svetovanja, organizacije delavnic in usposabljanj za potencialne in obstoječe podjetnike, izmenjave dobrih praks in odpiranja poslovnih priložnosti, regionalnega povezovanja in sooblikovanja podpornega okolja za poslovne subjekte. Aktivnosti točk SPOT svetovanje so koordinirane s strani MGRT in SPIRIT Slovenija, v celoti pa so financirane s strani države. S SPOT svetovanjem vse ključne podjetniške informacije zagotovimo na eni točki v regiji in tako storitev približamo strankam.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ostale novice

20. 5. 2022
20 MAJ – SVETOVNI DAN ČEBEL IN OBLETNICA ROJSTVA ANTONA JANŠE
20. maj je bil prav na pobudo slovenskih čebelarjev 17. novembra 2017 s strani Ekonomsko-finančnega odbora OZN sprejet razglašen za Svetovni dan čebel. Letos je svetovni praznik čebel posvečen raznolikosti čebelarskih praks na svetu ter predvsem raznolikosti čebel. Pri tem pa strokovnjaki za opraševanje opozarjajo, da pri vlogi čebel kot opraševalk ne smemo pozabiti na divje čebele, prav tako pa ne tudi na pomemben prispevek čmrljev, nekaterih vrst muh in drugih insektov. Uporaba insekticidov in herbicidov v kmetijstvu, izsuševanje mokrišč, spremembe rabe tal, prav tako pa tudi promet in pogosta košnja travnikov so največje grožnje za preživetje opraševalcev, ki imajo tako pomembno vlogo zlasti pri pridelavi sadja, seveda pa tudi medu.

(več …)

16. 5. 2022
Pridružimo se prizadevanjem ZEOS za ponovno uporabo električnih naprav in aparatov

Tudi pri nas se dogajajo premiki v smeri povečevanja popravil aparatov. Družba ZEOS, d.o.o. sodeluje na nekaterih večjih dogodkih po državi, na katere so vabljeni vsi, ki imajo doma svoje male električne aparate in audio-video naprave, ki bi jih želeli popraviti. Brezplačno jih bo pregledal in diagnosticiral njihovo napako hišni serviser iz Servisa Jurco, ki bo za vse preveril tudi dobavljivost rezervnih delov (za morebitno popravilo aparata pa bo možen dogovor z njim na licu mesta). S servisnimi aktivnostmi so pričeli v soboto, 7. maja 2022, kjer so z vozilom E-transformer 2.0. sodelovali na dogodku Prevetrimo omare 5 v Logatcu, ki je potekal v organizaciji Knjižnice Logatec in Komunalnega podjetja Logatec d.o.o..

(več …)

16. 5. 2022
KONCERT TROBILNEGA KVINTETA CONTRAST

V sklopu festivala Glasbena fabr’ka, ki ga organizira Kulturno društvo Adriars , je v nedeljo, 15. 5. 2022,  ob 19.00, nastopil trobilni kvintete Adriars v zasedbi: Gregor Turk -trobenta, Blaž Avbar – trobenta, Jože Rošer – rog, Žan Tkalec- pozavna in Uroš Vegelj – tuba. Glasbeniki s s svojim nastopom, ki je temeljil na skladbah slavnega ruskega skladatelja Sergeja Rachmaninova ter nekoliko manj znanih, a strukturno in tonsko raznovrstnih delih avtorjev Victorja Ewalda, Tilna Slakana in s humorjem in sarkazmom bogati skladbi “Ali poznate cesarja Jožefa?”, avstrijskega skladatelja Wernerja Pirchnerja navdušili dobrih 70 poslušalcev, ki so se zbrali v večnamenskem prostoru OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica.

11. 5. 2022
ZDRAVSTVENO STANJE V OBČINI BOROVNICA V LETU 2022: NAJVEČJI PROBLEM – PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA

Prikaz Zdravje v občini 2022, ki ga pripravlja NIJZ,  je namenjen pregledu ključnih kazalnikov zdravja v občini v primerjavi s slovenskim in regionalnim povprečjem. Tudi v letu 2022 občina Borovnica negativno izstopa po številu poškodovanih v prometnih nezgodah, deležu prometnih nezgod z alkoholiziranimi povzročitelji in boleznih, ki so neposredno pripisane prekomernemu uživanju alkohola. Slabše od povprečja se je občina odrezala tudi pri odzivnosti v programu DORA. Pozitivno pa občina odstopa glede števila bolnišničnih obravnav zaradi srčne kapi in bolniških odsotnosti.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!