Novice

Živahno na Košutovem vrtu in pred občino

16. 6. 2016 je bilo v nastajajočem eko-šolskem Košutovem vrtu in pred občino zelo živahno. Člani sadjarskega društva so obrali češnje in povabili mladež iz vrtca, da se z njimi posladka, ob tem pa spozna tudi zelenjavo in zelišča, ki rastejo v eko visoki gredi. Otroški živ žav na Košutovem vrtu je vnesel veliko veselja med občinske uslužbence, ki pa so se kmalu zbali, da se je zgodila kakšna ljudska vstaja in da bodo vsak čas “gotovi”. Z druge strani je bilo namreč slišati oglošujoče piskanje številnih piščalk. K sreči in na veselje vseh je šlo le za “maturante” vrtca, ki so s piščalkami v ustih na sprehodu po Borovnici veselo oznanjali, da se bodo prihodnje leto vsedli v šolske klopi. Upamo, da jim bo šola v veselje in da bo kmalu zmogla po normativih gostiti vse številnejšo uka željno mladež iz naše občine!

Ostale novice

31. 12. 2020
Ob smrti Frančiška Marjana Drašlerja,  častnega občana Občine Borovnica

Poslovil se je častni občan Občine Borovnica, Frančišek Marjan Drašler, ki smo ga občani bolj kot po imenu in priimku  poznali  po njegovem vzdevku »Žogr«. Bil je prostovoljec v pravem pomenu besede, vedno na razpolago, zanesljiv, mož beseda, skromen in preprost, vedno pripravljen pomagati vsakomur. Še posebej če je šlo, dobesedno, za streho nad glavo. Zato je bil leta 2017 prejemnik najvišjega občinskega priznanja, postal je častni občan Občine Borovnica. Zasluženo, ob stoječih ovacijah celotne dvorane, s solznimi očmi, je na svoj 80. rojstni dan priznanje sprejel iz rok župana, in ob tem vidno ginjen dejal: »Rad bi se najlepše zahvalil predvsem predlagateljem tega priznanja, kakor tudi županu, občinskemu svetu, ki je to potrdil in priznal, da je bilo moje delo dobro tudi za celotno občino v preteklosti, če mi bo pa zdravje še služilo, se bomo pa še videli«. Večni prostovoljec!

(več …)

22. 12. 2020
Otrokom prijazne Informacije o COVID-19

Zveza prijateljev mladine Slovenije je  pripravila otrokom prijazno gradivo, ki orisuje širšo sliko delovanja človeškega telesa v boju proti virusom ter hkrati podaja ključne informacije o trenutnem koronavirusu SARS-CoV-2. V želji, da bi ji pri tem pomagali, v prilogi spodaj objavljamo njihov informacijski plakat.

16. 12. 2020
Lokalni ponudniki hrane na območju LAS barje z zaledjem

V času obolenja Covid-19 je povpraševanje po lokalnih proizvodih izjemno povečano. Z namenom prebivalcem olajšati dostop do lokalne ponudbe  so  na spletni strani LAS Barje z zaledjem objavili seznam lokalnih ponudnikov hrane na območju LAS Barja z zaledjem, ki vključuje občine Brezovica, Borovnica, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Log-Dragomer in Vrhnika. Seznam še dopolnjujejo. Če želite, da je ponudba vaših izdelkov objavljena na omenjenem seznamu, vas prosijo, da jim posredujete informacije o vaši ponudbi na elektronski naslov: info@lasbarje.si

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!