Kulturna

HUD Karel Barjanski

Predstavitev

HUD_Karel_BarjanskiUstanovni sestanek društva je bil 19. septembra 2009, na njem pa je sodelovalo 12 ustanovnih članov. Društvo je bilo registrirano 14. decembra 2009.

Sedež: Paplerjeva ulica 22, 1353 Borovnica

tel.: 041 254 321;  e-pošta: zan.bzk@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/hudkarel.barjanski?fref=ts

Upravni odbor

Predsednik: Žan Bezek, 041 254 321, zan.bzk@gmail.com
Podpredsednik: Jure Grimšič, 041 574 039,  jureg8@gmail.com
Tajnik: Simona Stražišar
Blagajnik: Jože Zorman
Član: Romana Grdina
Nadzorni odbor

Predsednik: Andrej Klemenc
Član: Ciril Hrovatin
Član: Sonja Petelin
Častno razsodišče

Predsednica: Barbara Bezek Rot
Član: Jože Pristavec
Član: Boris Bezek

Pravijo, da so vse dobre stvari ves čas okoli nas, le pogledati jih moramo s pravimi očmi in le tistim brez hudega v srcu jim jih je dovoljeno dotakniti se. Pravi namen ima pravo pot, ta pa vodi do tega, da nas napravi srečne, zadovoljne…

Kar nekaj časa v našem prostoru tiči ideja, ki išče prijazne ljudi, da ji dajo podobo in ji dovolijo, da se razvije in zaživi. Ta ideja se je dotaknila različnih posameznikov, beseda je dala besedo in rodilo se je društvo.

Kratica HUD lahko pove veliko; humanistična plat dejavnosti in delovanja našega društva je skrb za ohranjanje Barja kot življenjskega habitata rastlin in živali, ozaveščanje širše skupnosti o pomenu Barja kot življenjskem prostoru ljudi, rastlin in živali ter odvisnosti od njega. Mnenja smo, da premalo skrbimo za »morost« in da nas nič ne stane, če razširimo zavest, kaj nas pravzaprav obdaja, kdo uničuje Barje in kako ga lahko ohranimo po svojih močeh. Pri svojem delu in udejstvovanju se bomo povezali s sorodnimi društvi in posamezniki v širši lokalni skupnosti na območju Ljubljanskega barja, k sodelovanju bomo povabili vse pozitivno misleče.
Umetniške plati dejavnosti na temo Barja so različne, od glasbenih projektov, video predstavitev, likovnih in fotografskih razstav do predavanj na temo rastlinstva in živalstva Ljubljanskega barja.

Se vam poraja vprašanje, zakaj se imenujemo HUD Karel Barjanski?

Ime je nastalo po ekotragokomediji Smeti v taprave kante ne na Barje, avtorja K. Erjavčka. Postali smo hudi, spisali statut društva, pridobili »štempelj« in drugo kramo, ki nam je pobrala pol leta. Sedaj je adminifrustracija zaključena in društvo HUD Karel Barjanski lahko zaživi. In živi…

Dovolj besedi! Sedaj smo hudi in to je dobro!

Vabljeni k sodelovanju!

Podaniki HUDega Karla Barjanskega

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!