Športna

Športno društvo Borovnica

Predstavitev

Sportno_drustvo_BorovnicaŠportno društvo Borovnica smo ustanovili junija 2009. Namen društva je zagotoviti čim boljše pogoje za razvoj rekreativnega in tekmovalnega športa v občini Borovnica.
Najpomembnejši razlogi za ustanovitev novega društva so izboljšanje pogojev za vadbo, izboljšanje organiziranosti in transparentnosti poslovanja.
Do sedaj se nam je pridružilo že več kot trideset članov. Aktivne so tri nogometne selekcije: cicibani U-9, cicibani U-7 in rekreacija člani. Avgusta smo bili sprejeti v Medobčinsko nogometno zvezo Ljubljana in prek nje v Nogometno zvezo Slovenije.
V skupini Cicibani U-9 vadijo otroci, stari do 9 let, od katerih imajo nekateri kljub svoji mladosti za seboj že nekaj let treningov. Tekmujemo v ligi MNZ Ljubljana, kjer smo v skupini 2 skupaj z moštvi NK Vrhnika, ŠD Dren in Dlan Logatec.
Za nami je že turnir prvega kroga lige na Vrhniki, kjer smo osvojili prve točke sezone. Fantje so si prislužili pohvale z izredno borbenostjo in vidnim napredkom v kakovosti igre. Občinstvo je bilo izvrstno, zvesti navijači (seveda večinoma ponosni starši) so moštvo ves čas glasno vzpodbujali.
Skupina Cicibani U-7 je začela z vadbo v zadnjem tednu septembra. V skupini so otroci, stari od šest do sedem let, ki začenjajo spoznavati nogomet skozi igro.
Starše vabimo, da svoje otroke, stare od 6 do 9 let, vpišejo k vadbi nogometa. V teh letih so najbolj dovzetni za razvoj gibalnih sposobnosti, redna vadba pa je zelo pomembna tudi za njihov telesni razvoj in privajanje na zdrav način življenja.
Skupino Rekreacija člani smo oblikovali za ljudi, ki se z nogometom ukvarjajo povsem zaradi užitka in rekreacije ter prisegajo na travnate površine. Iz peščice entuziastov se je skupina razširila na več kot petnajst oseb, ki se redno udeležujejo nedeljske rekreacije.
Pričakujemo, da se bodo kasneje v okviru društva oblikovale tudi sekcije za nekatere druge športe, ki so v Borovnici trenutno zapostavljeni. K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki vas šport zanima z rekreativnega ali s tekmovalnega vidika.
Eden od pomembnejših ciljev društva, za katerega si bomo prizadevali, je razvoj športne infrastrukture v občini Borovnica v prihodnjih letih.
Želimo vam veliko veselja pri vadbi in veliko zmagoslavnih trenutkov!

Bogdan Trček

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!